83.93 F
New York
September 19, 2024
Любопитно

Как да се отървем от чревните паразити по естествен начин

Много малко хора знаят, че някои храни имат повишен бактериологичен, вирусологичен и паразитен риск. Там се включват преди всичко суров колбас, недостатъчно сготвено месо и черупчести мекотели. Паразити като живи организми, включително амеби и лямблии, но също и чревни червеи като тении, острици и кръгли червеи, навлизат в храносмилателния тракт чрез ежедневна диета, където се размножават и натоварват имунната система. Но не само храната пренася паразитите; лошата хигиена също може да увеличи риска.

Това заразяване обаче не е проблем само в трети страни от дълго време, където най-честата причина е замърсената вода … и със сигурност вече не е изолиран случай … В тази страна почти всеки втори човек е засегнат от него. Световната здравна организация изчислява, че над 3 милиарда души по света са засегнати от заразяване с паразити.

Ефективният режим за премахване на чревните паразити включва нисковъглехидратна диета. В допълнение към всички подсладители, зърната от всякакъв вид също трябва да се избягват, тъй като захарта се счита за място за размножаване на паразити. Ленените семена и карамфилът имат поддържащ ефект. И двете в комбинация са естествено лекарство, което не само се бори с паразитите и подпомага възстановяването на чревната флора, тези две храни могат да се използват и превантивно. За едно лечение приемате 1 супена лъжица карамфил и 10 супени лъжици ленено семе. Преработете двете съставки на прах в кафемелачка. Вземете 2 супени лъжици от това в продължение на 3-7 дни сутрин след събуждане.

Свързани теми:  От твърда дървесина до килим: Изследване на разнообразието от опции за подови настилки

След почивка, която трябва да бъде толкова продължителна, колкото приемът, т.е. 3-7 дни, можете да повторите приложението. За профилактика можете да правите лечение на всеки 3 месеца. Въпреки това, една от най-важните превантивни мерки е добрата хигиена. Уверете се, че децата мият редовно ръцете си, тъй като са изложени на особено висок риск от заразяване.

Източник: Аргументи.бг

Related posts

Мокасини и лоуфъри от естествена кожа – защо си струва да ги имате?

Как да изберете правилните тигани и касероли?

Габриела Иванова

Лазерна епилация и медицински състояния: Проучване на приложимостта и ограниченията

Габриела Иванова