61.07 F
New York
May 30, 2024
Свободно време

Как се работи с Google classroom?

Искате да знаете как се работи с Google classroom?

Платформата на Google Classroom с един поглед се вижда, че събира много полезни услуги на Google, организирани специално за обучение. На платформата можете: да създадете свой собствен клас / курс; да организирате регистрацията на студентите за курса; да споделите необходимия образователен материал с учениците; да предлагате задачи за учениците; да оценявате изпълнението на задачите на учениците и да следите напредъка им; да организирате комуникацията на учениците по лесен и удобен начин.

Къде да намерите приложението Google Glassroom

Нека се запознаем с основните елементи на Google Classroom, необходими за изграждането на учебна програма. Намирането на Google Classroom е съвсем просто, за да направите това, отворете браузъра Google Chrome и след това прегледайте приложенията на Google. Може да не видите иконата на Google Classroom веднага, щракнете върху Още … и определено ще я намерите.

Структура на дистанционен курс в платформата Google Classroom

Нека се запознаем с основните елементи на Google Classroom, като използваме примера за дистанционно обучение „My Course in Google Classroom“. Когато създавате и организирате курс, ще имате достъп до три основни раздела: ХРАНЕНЕ, ЗАДАЧИ, ПОТРЕБИТЕЛИ. Първоначално се виждат два раздела: ЛЕНТА и ПОТРЕБИТЕЛИ. Разделът ЗАДАЧИ трябва да бъде добавен към курса. LINE събира и показва актуална информация за курса: образователни материали, съобщения, задачи, а коментарите на потребители са видими за всички. Разделът ЗАДАЧИ ви позволява да добавяте учебни материали към курса и да разпределяте задачите по теми и в необходимата последователност. В секцията ПОТРЕБИТЕЛИ ще има списък на обучаемите, които са се присъединили към курса (по код или добавени ръчно). Кодът на курса може да бъде намерен, като кликнете върху изображението на зъбно колело. Feed съдържа пълна информация за случващото се в курса. Емисията показва какво се случва в курса в последователността, в която учителят добавя информацията: съобщения за учители; информация за учебни материали за обучаваните; информация за задачите за ученици; съобщения от самите ученици (при определени настройки).

Свързани теми:  Как да завържете вратовръзка

Ползи от програмата

Настройването на създадения курс не е трудно. Има възможност да се проверят знанията на публиката. Безплатно и достъпно приложение. Услугата няма реклами. Можете да поканите до 20 обучители да проведат обучителен курс. Съхранява цялото съдържание на курса в Google Disk, включително задачите, изпълнени от студентите. Предлага възможност за комуникация: между учител и ученици и между самите ученици. Учениците могат да преглеждат задания, да оставят коментари и да задават въпроси на инструктора. Google Classroom има интеграции с Google Диск, Документи, Календар, Форми и Gmail.

ВИЖ ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Докато работите, вашият учител може да прегледа напредъка ви, преди да щракнете върху Включване.
– Отидете на classroom.google.com и щракнете върху Вход. …
– Кликнете върху класа. …
– Щракнете върху заданието. …
– Щракнете върху изображението с вашето име, за да отворите зададения файл.
– Въведете работата си.
– В документа или в Classroom щракнете върху Връщане и потвърдете.

Related posts

Как да забавляваме дете на 1 година

Мила Иванова

Как да премахна кафяви петна по лицето

Мила Иванова

Бяла и черна техника: Вашите незаменими помощници в дома

Габриела Иванова