84.34 F
New York
June 21, 2024
Разни

Поддържайте темпото

Търсенето на мечтаната работа може да бъде дълъг и скучен бизнес. Спокойно можем да кажем, че това не е състезание за скорост, а състезание за издръжливост. Препоръчително е да водите ритъм на живот, позволяващ да не се уморявате и да се откажете от търсенето на работа наполовина.

Важно е да се разработи график за търсене, за да може ефективно да се намери работа. Например,

  • изберете желаните места за работа от 9:00 до 10:00;
  • изпратете няколко автобиографии от 10:00 до 12:00;
  • проучете нови компании от 13:00 до 15:00;
  • проследете вашите кандидатури по телефона или по    имейл от 15:00 до 16:00;
  • съобразете автобиографията си с работните места, които ви интересуват най-много от 16:00 до 18:00;
  • след това си дайте време за почивка, четене на книга или спорт.

Организирането на деня ви добре и работно темпо ще ви помогнат да останете мотивирани и да управлявате по-добре времето си, когато търсите работа.

Не забравяйте да изпратите своето CV за кандидатстване

Кандидатстването за активни работни места ви гарантира, че ви очаква потенциална позиция. Имайте предвид обаче, че има компании, които търсят кандидати като вас, но офертите все още не са публикувани или не сте ги виждали. За да получите работа, не се колебайте да изпратите спонтанно вашето CV на мениджъра по човешки ресурси на компания, защото може да има налична работа, идеална за вашия профил.

Свързани теми:  Естествени камъни за банята: изберете най-качествените материали

Оригиналност и креативност

Ако още не сте го направили, препоръчваме тази година да се осмелите и да започнете да създавате различен профил, за да търсите работа. Това не само ще ви позволи да се разграничите от останалите кандидати, но и да привлечете вниманието на рекрутери, които се интересуват от профили като вашия. Колкото по-креативни ще бъдете, толкова повече шансове ще имате, така че не се колебайте да направите видео презентация на вашия профил в YouTube, да публикувате вашето CV онлайн, да направите оригинално портфолио и да ги прикачите към вашите приложения или към съобщения, които изпращате. Ще видите, че оригиналността може да ви се отплати.

Източник: Работа-Обяви

Related posts

Kак да пишем без правописни грешки

Мила Иванова

Как да си накъдрим косата

Мила Иванова

Kак да спрем болката в зъба

Мила Иванова