63.14 F
New York
September 7, 2024
Любопитно

Как да изберем пералня – ние ви помагаме да решите на база важните критерии

Изборът на пералня за вашия дом е сравнително проста задача (в сравнение с много други видове домакинско и компютърно оборудване), но тук има някои нюанси. Ето защо би било най-добре предварително да вземете решение за основните критерии, които ще сведат до минимум броя на конкретните модели, сред които ще трябва да направите окончателния избор. Нека изброим тези опции и да видим на какво влияят.

Вид и размер на пералнята

Най-простият и очевиден параметър е размерът на бъдещата ви пералня и видът на зареждане на прането (отпред или вертикално).

Трябва също да решите дали имате нужда от вградена или свободно стояща машина. В кухнята обикновено се монтират вградени перални машини. Трябва да кажем, че вградените машини не са много популярни. По-често срещан вариант е свободно стояща пералня, която се монтира в банята (в малките апартаменти често се монтират по-малки машини – „под мивката“) или в килера/пералното помещение.

Повечето перални машини имат височина 81-85 см. За компактни модели, които се монтират под мивката, височината не надвишава 65-70 см. Вградените машини са оборудвани с крака, които ви позволяват да променяте височината, така че машината се вписва под височината на кухненския модул. Добавяме, че ако предпочитате модел с горно зареждане, тогава ще трябва да добавите няколко десетки сантиметра към височината на машината за отварящ се капак. Същото важи и за модела с хоризонтално натоварване: по-добре е предварително да проверите колко удобно ще бъде отварянето на люка по време на ежедневна употреба.

Свързани теми:  Кой пулс е нормален?

Имайте предвид, че моделите с горно зареждане имат две значителни предимства. Първият е универсален: позволяват ви да добавите пране към прането след стартиране на програмата, без да я отменяте (кой половин минута след натискане на бутона Старт никога не е намерил тениска, случайно забравена отвън?). Второто със сигурност ще бъде оценено от възрастните хора: за да заредите и извадите прането, на практика не е нужно да се навеждате или да клякате. Ако планирате да закупите пералня за възрастен човек, горното зареждане може спокойно да бъде поставено в списъка на най-важните приоритети. Но във вградената версия няма „вертикали“ (в края на краищата това ще изисква специален издигащ се плот) и не може да се използва като допълнителен рафт в банята.

Въпреки това, справедливо трябва да се отбележи, че вече има перални машини с предно зареждане, които позволяват добавяне на нещо в резервоара по време на процеса на пране, в терминологията това се нарича функция „AddWash“.

Related posts

Интериорен дизайн на апартаменти: Вашето ръководство за създаване на мечтан дом

Габриела Иванова

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2024/2025 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“

Milan Petrov

Как да свалим килограмите в повече

Габриела Иванова