79.81 F
New York
July 25, 2024
Любопитно

8 съвета за купуване на бижута

Закупуването на бижута с добро качество, които ще изглеждат чудесно върху вас, може да бъде предизвикателен процес. Разгледайте тези 8 съвета, за да направите избора си по-лесен.

Купуването на бижута не винаги е толкова лесно, колкото изглежда. То може да бъде спонтанно, добре проучено или за отбелязване на специален повод. Правилното бижу може да направи годишнината или рождения ден много по-специални. Разбира се, празниците са времето, когато купуването на бижута се разраства с пълна сила!

Тези от нас, които наистина се затрудняват с избора на бижута, които казват “Обичам те” или “Честита годишнина”, може би имат нужда от помощ. 

За да научите как да купите перфектните бижута, събрахме осемте най-практични и достъпни съвета.

1. Лоялност към марката

Знаем, че някои от най-големите марки в областта на бижутата са и едни от най-търсените, но дали наистина си заслужават премията?

Наистина ли кристалите на Сваровски са толкова по-добри от тези без име? Ами да. Дали пластмасовите мъниста, към които е прикрепена марка, са по-добри от всички останали пластмасови мъниста? Вероятно не.

Ако не можете да откриете никакви специфични детайли в изработката освен щампа с име, тогава може би плащате прекалено много.

Традиционните луксозни марки не правят често намаления на бижутата си, което ги прави лош избор за празничен подарък. Знаейки кога и къде да купувате бижута, можете да спестите стотици долари при подаряването на подаръци.

2. Среброто е вечно

Понякога любовта ни към всичко златно може да засенчи изящните сребърни бижута. Златото често може да загрози някои скъпоценни камъни, докато среброто осигурява по-силен контраст на топази, рубини, перли, кехлибар и много други.

Среброто 925 също така не изисква особена поддръжка и е много здраво. Сравнете два еднакви пръстена, единият от 24-каратово злато, а другият – от сребро стерлинг. Разликата в цената е очевидна, но красотата може да е в полза на среброто.

Свързани теми:  Как да заточим японските ножове?

3. Перлите са най-добрите приятели на момичетата

Диамантите са хубави, разбира се, но перлите ви дават много повече възможности. Ако не е по силите ви да купите на любимата си диамантено колие, помислете за перли. Те са емблематичен комплимент за всички стилове и красота.

Видовете перли се разделят на три класа: естествени, култивирани и имитиращи. Естествените ще са безплодно начинание, това са най-редките и често фалшифицирани перли. Естествените перли трудно се намират в природата, особено в размера и блясъка, с които често виждаме перлите.

От другата страна на спектъра, имитационните перли обикновено са пластмасови и по нищо не приличат на истинските. Култивираните перли се създават, за да се получи най-широката гама перли на пазара. Култивирани перли можете да намерите почти навсякъде.

Можете да разберете кога гледате хубав наниз от перли по блясъка, лъскавината и гладкостта на повърхността. По-евтините перли ще имат по-прозрачни тела, докато най-скъпите ще блестят като стъкло.

4. Скъпоценни камъни/родни камъни

Добра идея за подарък на бижута е да вземете нещо, което има рождения камък на човека. Очевидно е, че ако търсите само рубин, сапфир или изумруд, цената може да ви откаже. Препоръчваме полускъпоценни камъни заради тяхното необичайно и уникално присъствие.

Лунни камъни, кехлибар, перидот, гранат, опал, аметист и още много други камъни, които ще впечатлят и изненадат любимия ви човек. Следете за синтетични скъпоценни камъни, те могат да бъдат чудесна алтернатива, само не се подвеждайте относно тяхната автентичност. Истината е, че синтетичните скъпоценни камъни са също толкова впечатляващи, колкото и естествените.

5. Попитайте бижутер

Ако се нуждаете от помощ при покупката на бижута, тогава има смисъл да попитате някой, който си изкарва прехраната с изработването им. Най-добрите източници на безпристрастен съвет биха били по-малките магазини или онлайн магазините. Решенията ви за покупка не трябва да се формират от същия човек, който ви продава.

Свързани теми:  Kак да вляза в телеграм

6. Получете второ мнение

Ако се затруднявате да решите какъв тип бижута може да се харесат на ваш близък, не се страхувайте да попитате приятел или член на семейството. Вкусът е изцяло субективен, така че дори да откриете рядко срещано или майсторски изработено бижу, те може да не го харесат. 

7. Завършете визията

Купували ли сте преди това бижу като подарък? Намерете нещо, което го допълва или надгражда. Съчетаването на обеци или гривна с колието, което сте подарили преди, е смислено и практично допълнение. 

8. Помислете за поправки или преоборудване

Понякога може да е трудно да се намери нещо, което да допълва предишните ви подаръци. В този случай може да е разумно да поправите или да допълните някое старо изделие. Това може да ви спести много пари и време за вземане на решение за нещо съвсем ново.

Най-добри места за закупуване на бижута

Сега, след като имате добра представа как да получите перфектния подарък с бижута, търсенето продължава. Намирането на реномиран онлайн магазин за бижута, който не се опитва да ви измами с цената, не е толкова просто, колкото да отидете до търговския център. Разбира се, най-добрите оферти се намират онлайн.

Ако не обичате да ви продават или да ви притискат да се сдобиете с бижута само защото са “гореща стока”, трябва да избягвате търговските центрове. Покупката на бижута може да бъде достъпна и постижима, ако знаете къде да търсите.

Related posts

Гръцка кухня

Габриела Иванова

Сърдечни жестове: Подаръци за Свети Валентин за влюбените

Габриела Иванова

Онлайн казино игри: Как да изберем правилната стратегия

Габриела Иванова