64.38 F
New York
May 15, 2024
Любопитно

С какво да се съобразим, когато купуваме бойлер

Не се интересувайте от метода на инсталиране. Грешките не са необичайни, когато избраният бойлер не отговаря на метода на монтаж. Особено често такъв проблем се среща, когато е необходимо да се позиционира тялото на бойлера на стената хоризонтално, тъй като не всеки модел позволява това. За такава цел трябва да си вземете хоризонтален бойлер.

Важно е да запомните! Бойлерът трябва да бъде инсталиран в съответствие с препоръките на производителя.

Не вземайте предвид местоположението на фитингите за свързване на вода. При вземане на решение за мястото на монтаж и метода на монтаж, не трябва да губите от поглед метода на подаване на водопровод към апарата.

Например, когато избирате проточен бойлер за кухнята и го инсталирате над мивката, трябва да се даде предпочитание на устройства с по-ниско водоснабдяване. При инсталиране на устройството под нивото на плота – модели с горно разположение на дюзите. Същите препоръки са валидни и за устройства за съхранение.

Купуване на акумулаторен бойлер за много редки прекъсвания на водата. Желанието да осигурите на себе си и близките си топла вода по време на отсъствието й в системата за топла вода е напълно разбираемо и оправдано, но при изключително редки прекъсвания не е препоръчително да инсталирате бойлер за съхранение. В крайна сметка въпросът тук е не само в загубата на полезния обем на помещението, в което е инсталиран, но и в хигиената. В неподвижната вода скоро ще започнат да се развиват различни микроорганизми. Не забравяйте за процесите на корозия на елементите, които се случват в контейнер, пълен с вода. В крайна сметка може да се окаже, че средствата за акумулаторния бойлер са пропилени, тъй като той се амортизира много по-бързо от експлоатационния живот на устройството, определен от производителя и очакванията на потребителите, поставени върху него.

Свързани теми:  Себепознание: Ключът към пълноценен живот

При редки и кратки прекъсвания на топла вода е най-препоръчително да инсталирате устройство от проточен тип. При случайна употреба той е лишен от много от недостатъците на кумулативния си аналог.

Related posts

Себепознание: Ключът към пълноценен живот

Габриела Иванова

Защо хълца бебето?

Milan Petrov

Сърдечни жестове: Подаръци за Свети Валентин за влюбените

Габриела Иванова